Junior Katalog německo 2001 / Barevný

    13.03.2011 18:18

     

    Ideální průvodce ve formátu příručky

    Kompaktní a podrobný. Obsahuje všechny německé standardní sběratelské obory od známky Schwarzer Einser až po nejnovější vydání Deutsche Post AG. Vhodné především pro začátečníky a mladé sběratele. Kompletní přepracování sběratelských oborů Německá říše od Mi č. 338 a Böhmen a Mähren. Dle nejnovějších poznatků z filatelistického výzkumu. Množství změněných cen.

    Cílová skupina:

    -začátečníci, sběratelé, kteří chtějí mít rychlý přehled, děti a mladiství, učitelé libovolných předmětů na základních školách.

    Podrobnosti k obsahu:

    - úvod do katalogu s vysvětlivkami značek

    - obsahuje klasické i moderní německé známky od Schwarzer Einser 1849 (černá jednotka) až po nejnovější vydání Deutsche Post AG 2010:Staroněmecké státy, Německá říše, zahraniční poštovní úřady, kolonie, vydání z obsazených území 1. a 2. světové války, plebiscitní území (s územím Sárska), Gdaňsk, Memel, Böhmen a Mähren, Generální gouvernement, Sudety, známky polní pošty, lokální vydání, území obsazená Spojenci (vydání společenství, Berlín a Brandenburg, sovětská okupační zóna, francouzská zóna, americká a britská zóna), NDR, Berlín (Západní,) Sársko, SRN

    - nové zpracování sběratelských oborů Německá říše od Mi č. 338 a Böhmen a Mähren: ca. 100 barevných označení v souladu s barevným průvodcem MICHEL, nové: zhodnocení vydání hmen a Mähren jako "nepoužité s nálepkou"

    - částečné navýšení cen o 100%, především je třeba uvést pozitivní vývoj u Memelu (Klaipéda) a Sudet, ale i Gdaňsku, plebiscitních území a územích obsazených Německem.

    - vše označeno číslem VSC

    - speciální část ve formě almanachu pro roky 1910 a      2010

    - katalogizace známek až po MICHEL-Rundschau 11/2010 včetně

    Příklad použití: Katalog je řazen podle sběratelských oborů. V rámci této kapitoly je provedena katalogizace chronologicky podle data vydání. Zvláštní vydání známek, např. služební známky se nachází vždy na konci oboru. Pro sběratele je pomůckou při zařazování známek množství barevných zobrazení ale také přehled poštovních známek v příloze.

    Dodatečná informace: Pro sběratele, které zajímá pozadí vydávání známek, doporučujeme mj. MICHEL-Almanach SRN. Další doplňující produkty jsou Sběratel ABC, barevný průvodce, úvod do tiskařství a průvodce filatelistickými odchylkami MICHEL, dále on-line katalog MICHEL, MICHELsoft, MICHELalbum.

    Území Memel (Klaipéda) 1920, od srpnových známek Německá říše (Germania-vzor) s přetiskem. 1921, duben č. Mi. 19 a 22 s dodatečným přetiskem. 1921 14. května 1922. Poštovní známky s novým přetiskem hodnoty. 1920, 7. července/1922. Poštovní známky z Francie s přetiskem. 1921.6/30. červenec. Známky letecké pošty. Poštovní známky z Memelu s přetiskem. 1921,15. listopad/2. prosinec č. Mi. 20 a 23 s dodatečných přetiskem hodnoty.


    Katalog zakoupíte ZDE. Klikněte

     

    Diskusní téma: Junior Katalog 2011 / in Farbe - Junior Katalog německo 2001 / Barevný

    Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

    Přidat nový příspěvek