MICHEL katalog celin Evropa do roku 1960 Část 1 - západní Evropa (dělení podle geografických kritérií)

    13.03.2011 18:37

     

    Nový stát, nové celiny, nová čísla MICHEL! Pokračování MICHEL katalogu celin Evropa do roku 1960.

    Část 1 - západní Evropa (dělení podle geografických kritérií)

    Zařazení Kosova jako nového státu s jednou celinou.Množství novinek ve všech dalších státech. Celá řada změněných čísel. Kompletní přepracování textů a doplnění důležitých informací.

    Podrobný obsah. Cílová skupina, sběratelé celin, pracovní sdružení, znalci, obchodníci.

    Podrobnosti k obsahu:

    -komplexní úvod do katalogu s důležitými pokyny k používání a filatelistickým lexikonem od A do Z.

    -obsah: Albánie, Andora, Belgie, Bosna-Hercego­vina, Dánsko, Estonsko, Finsko s Alandskými ostrovy, Francie, Gibraltar, Velká Británie a Al­derney, Guernsey, Ostrov Man a Jersey, Irsko, Island, Itálie, Jugoslávie, Kosovo, Chorvatsko, Lotyšsko, Lichtenštejnsko, Litva, Lucembursko, Makedonie, Malta, Monako, Nizozemí, Norsko, Rakousko, Por­tugalsko, San Marino, Švédsko, Švýcarsko, Slovensko, Španělsko, Česká republika, Československo, Maďarsko, stát Vatikán, Spojené národy Ženeva, Spojené národy Vídeň, tedy státy ze známkových katalogů MICHEL střední Evropa, jihozápadní Evropa, jižní Evropa, severní Evropa a západní Evropa.

    -velký počet nových vydání, včetně několika stovek u Francie a Slovenska.

    -doplněné o důležité informace, např. formáty celin, náklady a pokyny na známkách, které   se používaly jako kolky se stejnými motivy.

    -výrazné zvýšení ceny u jednotlivých kusů, např. některé celiny s dotiskem kolku Pošty Spojených národů ve Vídni, také množství navýšených ocenění.

    -tabulka změn číse.

    -podrobný obsah podle druhu celin jednotlivých států na konci katalogu.

    Příklad použití: Katalog je uspořádán podle sběratelských oborů. V rámci této kapitoly je provedena katalogizace chronologicky podle použitých kolků (otisků známek). U každého kolku jsou chronologicky katalogizovány obálky, spojovací pásky, zálepky, pohlednice až po náčrt kolku na konci. Lokální vydání apod. jsou katalogizována na konci státu. Sběrateli usnadňuje zařazení celin    velký počet obrázků a podrobný rejstřík v příloze katalogu.

    Dodatečné informace: Brzy vyjde katalog MICHEL celiny - Evropa od roku 1960, druhý díl (východní Evropa). Tyto katalogy navazují na MICHEL katalog celin Evropa do roku 1960, který vyšel před dvěma lety.

    Katalog zakoupíte ZDE. Klikněte.

    Diskusní téma: Ganzsachen-Katalog Europa ab 1960 (Westliches Europa) - MICHEL katalog celin Evropa do roku 1960 Část 1 - západní Evropa (dělení podle geografických kritérií)

    Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

    Přidat nový příspěvek